MVP nedir? MVP utanmaktır!

 

If you’re not embarrassed by the first version of your product, you’ve launched too late - Reid Hoffman

Tek aktif kullanıcısı olmayan, yanarlı dönerli tanıtım sitesi olan , CEO, PO, PM, architect gibi birçok sıfata imkân veren, sosyal medya yöneticisi bile olan yazılım ürünü. Kullanıcı yüzü görmeyen, özellik üstüne özellik eklenen, ekipten birkaç kişinin çoktan istifa edip ayrıldığı, adına hiç fatura kesilmemiş, o yüce ürün!

 Türk gibi başla …— Foto: Pixabay

Basılan kartvizitler, defalarca değişen logo, diğer CEO’lar ile yapılan toplantılar, şehir şehir gezip anlatılan hikayeler, acil işler ve çalan telefonlar arasında geçen bir ömür.

Meşguliyet hastalığına yakalanmış, yazılı iletişimin olmadığı, yapılacak işlerin çok, yapacak insanın az olduğu şirket.

Yanlışa yanlış diyemeyen insanlar. Geribildirimlerin övgü ve maşallahtan öte gitmediği, zor konuların konuşulmadığı kültürümüz. Toplantı üzerine toplantı yapılan, bakarız, düşünmemiz lazım, değerlendiriyoruzdan öte gidemeyen umut verici ama para vermeyici kültürümüz.

Yeni kurulmuş girişimde işe başlayıp işi öğrenip hemen şirket değiştiren yazılımcılar, gizli gizli fazla mesaiye zorlayan, tatillerde mesaj atarak ekibin dinlenmesine izin vermeyen yöneticiler, ağzından kerpetenle laf alınan yüce şahsiyetler.

Motivasyonunu kaybeden yazılımcılar, eriyen sermaye, zaten geç kalınmış tarihlere eklenen yeni tarihler.

Garipler mezarlığına gömülecek bir proje daha. Aslında utanmaktan korkmuyoruz. Başarısız olmaktan korkuyoruz. Ertelenen yüzleşme yıkımın boyutunu da artırıyor. Aynı semptomlar, aynı hikâye. Değişen tek şey şirket tabelaları.

Atı alan Üsküdar’ı geçti. Kartviziti alan kendi egosunu geçemedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KPSS Çalışan Yazılımcı

On-Prem Çilesi

Yeteneğini Kaybeden Yazılımcı